December 2016

Hej vänner!

Här kommer en väldigt sen sammanfattning av december 2016 (men jag vill verkligen ha all månaderna sammanfattade).

Jag fick ta fram min stora kärlek vilket givetvis är en choklakalender. Men inte vilken som helst utan kinder maxis!!!! Olika choklader varje dag, godaste chokladen, chokladen som ger mig mest kärlek och chokladen som jag älskar. Kinder maxi chokladkalender är det bästa som hänt Sverige.

Jag fyllde år vilket skulle ha firats med min favorit pasta pesto. Men pasta pesto restaurangen hade slutat med pasta pesto och min besvikelse var olidlig. Det var nästintill att jag ville ställa in min födelsedag. Om denna var god ändå? Givetvis ja, men livet utan pasta pesto är ett sorgset liv.

 

 

I födelsedagspresent fick jag det finaste N:et av R.

Jag och Maja och Wilma fikade afternoon tea vilket givetvis var ljuvligt.

Den obligatoriska minijulen blev av trots att de norska jenterna inte var på plats. Vi åt allt gott man kan tänka sig det vill säga julmust, tomtegröt och allt det goda julgodiset ni kan skåda ovan. Sen kollade vi på mysigaste julfilmen ensamma hemma och vi levde i julefriden som alltså befann sig i våra hjärtan.

Jag städade flickrummet för sista gången (trodde jag, jag har gjort det igen).

Jag ägnade mig åt den bästa och mysigaste studentlitteraturen jag läst! <33

Det blev jul vilket firades med släkt från alla jordens hörn vilket resulterade i att vi åt fransk julstubbe vilket var den bästa traditionen som jag ville fortsätta leva med förresten av livet.

Det var fest på juldagen och jag såg ut som på bilden ovan (jag tog en bild!! händer aldrig ju!!).

På annandagen var det utgången och sällskapet var bäst men själva utgången, not so much. Ur jag såg ut behöver ni inte kommentera då jag är medveten om sanningen.

Sista dagen på året firades med middag och spel med mina älskade tjejer Wilma, Maja och Linn, beskådande av raketer med föregående gäng och vännerna Maja F och S och det nya året dansades in med Ebba. Absolut en av de bättre nyårsaftnarna då de alltid annars slutat i kaos.

2016 var magiskt men också tragiskt. Det som inte var toppen var stress och drama. Det som var toppen var vänner, studenten, Berlin och andra utflykter. Tack till er som var med mig 2016, er vill jag inte leva utan.

 

Med kärlek,

Nellie som väldigt försenat nu summerat hela 2016

 

 

Continue Reading

November 2016

Hej vänner!

Här kommer historien om november 2016. Även denna månad i avsaknad på bilder pga min mobil gick sönder där i svängen.. Men återigen minns vi tillsammans!

 

IMG_0432 (1)

IMG_0436

IMG_0437

Halloween <3 Eftermiddagen var toppen eftersom jag och Wilma åkte runt och gjorde massa ärenden. Jag älskar och göra ärenden och min bästa person i livet att göra ärenden med är Wilma <3 Så massa kärlek till den eftermiddagen. Sedan fixade vi oss gänget tillsammans det var också super mysigt. Sedan var vi på förfest med Maja som var saknad i livet och andra goa tjejer. Tyvärr blev det en läskig kväll för Nellie efter det som hon aldrig vill återuppleva. Men allt innan kaoset är ett gott minne i mitt liv. Ni vänner är de mesta underbara.

IMG_0443

Den här frukosten rekommenderas som ni ser. MUMS!!

IMG_2270

Så här såg det ut till och från i november och jag älskade det!! Det hade gärna fått vara snö för min del. Mer snö åt hos och kommande generationer som inte verkar få uppleva hur underbart det är att åka pulka, leka ute en hel dag och drick varmchoklad antingen ute eller när man kommer in. Det är ju det bästa som finns <3 <3

IMG_2266

IMG_2268

Elise och Sofie for till Norge. Det firades med fest. Jag och Ebba var våra mest nyktraste jag. Var det tråkigt? Nej! Det var jätte mysigt! Mer varm choklad och alkoholfri glögg åt folket!! Sofie och Elise, älskade ni jag hoppas att ni lever livet eftersom det är en del av livets gång (i förra inlägget skrev jag att vi borde intala oss det men nu har jag funderat i ca fem minuter och kommit fram till att det ÄR en del av livets gång!!!!!). Jag hoppas att ni gör allt det där som ni trodde var för galet för att ni skulle våga/ vilja/ kunna göra det. Jag hoppas att ni får träffa galna/ underbara/ tokiga personer som ni skapar någon sorts andlig/ personlig/ unik kontakt med och förblir vänner för livet med. Jag hoppas att ni inser hur viktiga ni är för er själva och för varandra. Jag hoppas också givetvis att ni får mycket, mycket, mycket tid i skidbacken!! Vi ses snart för tiden går fort!

 

Med kärlek,

Nellie hon som, som sagt har insett att det som sker nu är en del av livets gång så tveka inte och om du tvekar ja då är tvekandet för tillfället en del av livets gång

Continue Reading

Oktober 2016

Hej vänner!

Här vänner kommer en sen tillbaka blick till oktober som jag själv inte ens minns.. Därför minns vi tillsammans!

IMG_0416

Händelseförloppet sker troligen i fel ordning och det är få bilder för jag hittar inte alla tror jag 🙁 Men jag och Ebba åt denna lunch, livets godaste och mest älskade lunch ska tilläggas. Det som tyvärr har inträffat är att den sjunde december på min födelsedag, slutade de att producera och sälja denna rätt. Katastrof!! Nu har vi bara minnet av den kvar..

 

IMG_0391

Sofie bjöd till drinkkväll (detta var alltså i oktober). Super mysigt som ni förstår och det var goda drinkar hon hade fixat <3

 

IMG_0378

Detta var en tjejkväll som skulle varit en myskväll som troligen slutade med en utgång. Många kvällar har gjort det. Men det ska vi inte klaga över eftersom det är en del av livets gång (det tycker i alla fall jag att vi ska intala oss vänner).

Jag minns tyvärr inte oktober bra. Men det måste dock betyda att det inte var en katastrofal månad. Hoppas att om ni minns oktober att ni då minns fina, mysiga, roliga och magiska stunder utan drama, panikångest eller andra otrevligheter.

Med kärlek,

Nellie som måste step up her game eftersom många tar hennes bloggnamn numera

Continue Reading

September 2016

Hej vänner! Bättre sent än aldrig kommer historien om september 2016.

IMG_0397

Rasmus, Robert och company hade kräftskiva. Detta uppskattades enormt från min sida eftersom kräftor har kommit och bli något jag älskar. Jag kan faktiskt säga att jag som nästan vuxen är glad att man ibland prövar nya maträtter som man inte är van vid, för livet utan kräftor vad vore det. September bjöd också på fint väder. Super soliga och varma dagar är nu ett minne blott.

IMG_0398

Det soliga vädret bjöd på campus lunch utomhus!! Det kan jag tala om att vi inte gör nu, äter ute alltså 😉 . Jag klippte håret kort. Vi fikade ute dock var det sista utefikan pga började bli kallt. Jag åkte in på sjukhus pga allergisk chock. Varför är ännu oklart men de tror för tillfället att jag inte kan äta vete sex timmar innan träning och jag är utrustad med adrenalinspruta och medicin och det ska förhoppningsvis inte hända  igen.

IMG_0399

Emma och jag yogade och Emma var så färgglad att jag blev lycklig och nästan grät en skvätt. Wilma fyller år i oktober men firade sista september in i första oktober. Det var en väldigt mysig och trevlig stund. Grattis till Wilma på nittonårsdagen!<3

Med kärlek,

Nellie

Continue Reading

Augusti 2016

Hej vänner! Det är sen några dagar tillbaka september vilket givetvis signalerar att augusti är förbi. Vi gick inte tillbaka till skolan i augusti (gamla skolan menar jag vänner) och det känns faktiskt inte sorgligt eller vemodigt. Jag tror att tiden för vemod är (för tillfället) förbi. Jag har börjat universitet vilket betyder massa förändringar. Andra dagen på skolan sa min lärare att vi kommer förändras av att gå en utbildning som denna. Hon sa att att vi kommer förändras som människor och så på livet annorlunda. Vi får se vänner jag är inte där än.

Tillbaka till augusti,

IMG_0317

För människor boende i vår lilla stad så betyder mitten/ slutet av augusti folkfest. Under denna var jag känslomässigt instabil. Inte en toppen helg alltså. En toppen dag var dock när jag Ebbs och Wilmis helgen innan nollningen började träffades för att äta världens godaste pasta pesto och samtala om livet. Jätte jätte mycket kärlek till er tjejer. Efter det drog nollningen igång och vänner, vänner VÄNNER!! Ni måste plugga innan ni har blivit för gamla för att gå på nollningen. När blir man det? Tja aldrig, en som nollades var 66 så japp. Men plugga någon gång i livet för ni vill uppleva det. Mitt hjärta tillhör förevigt Mexico. Sån gemenskap och glädje som det råder i lilla nollebubblan har jag tidigare inte upplevt. Så även om det är en ny klass och du är själv (jag var), gör det!!!

IMG_0318

Sista dagen på nolleveckan så var det sorglig avslutning dock skulle inga i mexico ut så jag följde med Ebba och hennes teknolog vänner. Det var trevligt och kaosartat (som vanligt). Jag valde den dagen att gå med i en väldigt blå nation. Gissa vilken?!

Sen började skolan. Det är trevligt men extremt extremt mycket. Det får jag berätta mer om en annan dag.

Med kärlek,

Nellie som ska återgå till att plugga 24h om dygnet som hon gör nu för tiden

Continue Reading

Juli 2016

Hej vänner!

Här kommer en sen uppdatering om hur livet i juli 2016 spenderades.

IMG_0255

Vännerna och jag var på grace och livet var toppen. Jag badade (en av de ytterst få gångerna den här sommaren). Rasmus tillverkade en himla god macka och jag och Ebba och Emma gick ut för att dricka vin och kom hem 03.30.

IMG_0256

Vi var i Skåne och badade, väldigt kallt i vattnet men annars super! Vi var på teater ännu en succé. Jag och Rasmus var i Köpenhamn vilket var ytterst mysigt och trevligt.

IMG_0257

På den vänstra bilden kan ni tro att jag var på festival, så är inte fallet. Det regande på teatern en skvätt. På den högra bilden var jag faktiskt på festival!! Det var otroligt trevligt och mysigt men otroligt snuskigt. Framför allt hade jag saknat de två tjejerna på bilden så det var över allt annat roligt att få träffa dem <3.

I övrigt så har sommaren bestått av sjukdom, då jag nu äter min andra pencelinkur. Dessutom en massa jobb vilket dels har varit roligt och dels sorgligt då det visat sig att mitt jobb kan få det att kännas ända in i själen.

Med kärlek,

Nellie

Continue Reading

Juni 2016

Hej vänner!

Nu är juni 2016 förbi och det har varit en månad som vi minst sagt kommer minnas för all tid framöver. Här kommer en sammanfattning.

IMG_0060

Vi inledde juni med bal. Finns det ett bättre sätt att inviga en månad på? Jag och Wilma och Sofie fick en bal tillsammans vilket vi alltid ville. Hela lovers and friends fick en bal tillsammans. Klassen fick en bal tillsammans. Jag och Rasmus fick två balar tillsammans. Balen var en dag att minans helt klart.

 

IMG_0061

Jag och några tjejer i klassen tog på oss uppdraget att fixa lakanen till flaket. Det var mysigt trots att vi blev ilurade mat som skulle kunna matförgifta oss tre dagar innan studenten och det var dessutom väldigt kallt. Det gjorde inget efter som det gav mig tillfälle att ha på mig min fina outfit på översta högra bilden. Bra outfit och väldigt mysigt men jag hade förstås inte fattat vad som skulle hända om tre dagar. Texter till flaket:

Hej! Är det okej att ta studenten hemifrån? /SP3C 

Studenten… Rätt eller fel??? Så gör vi!!!

sjukanmälan@procivitas.se bakfylla är också en sjukdom.

Nu drar procivitas eliten. (Bra improviserat val av vi som fixade hehe).

Sedan var det dags för skattjakt med ett krångligt tema som jag förkortar för er som djur, tema djur (för att inte krabba till det). Jag var en nyckelpiga, Wilma en säl, Ebba en panda osv osv ni fattar. Väldigt väldigt vackra såklart. En del gjorde galna saker andra mindre galna. Jag simmade över sjön och åt fem äpplen. Vilket var värst? Tro det eller ej att äta fem äpplen på en gång är vidrigt, vidrigt!! Vi kom tvåa. Jag var nöjd med klassens teamwork men tror nog att vi hade förtjänat en första plats.

IMG_0063

Dagen innan vi tog studenten tog först och främst Maja studenten. Då började jag fatta lite att det snart var dags för mig. Jag fällde några tårar för de första klasserna som sprang ut trots att jag inte kände någon som gick där hehe. Sedan sprang Maja ut och hon hade en himla söt skylt, sötaste i livet. Sedan sprang också Sofie, Rasmus och Elise ut men inte i den ordningen. I vilket fall grattis till alla fina vänner som har tagit studenten.

IMG_0064

Sedan var det vår tur. En overklig och lite drömmig dag. Varje gång jag hör låten som klassen innan oss sprang ut till så är jag där igen. Då ryser jag och känner hur hjärtat slår. Det är en dag som jag tror att jag aldrig glömmer.

IMG_0065

Det blev midsommar och jag var i Stockholm. Det var inte direkt party party utan snarare middag/ parmiddag men det var trevligt det med. På midsommardagen var det väldigt fint väder så vi besökte havet och badade och solade. Därefter satt jag och solade på altanen och lyssnade på min bok det gav semester känsla och jag kände mig lycklig. Därefter grillade vi och pratade om rätt djupa saker långt in på natten.

Det är var Juni 2016 i stora och översiktliga drag. Nu börjar livet säger dom. Vi får se hur det blir.

Med kärlek,

Nellie som faktiskt tycker att gymnasiet också var en del av livet, livets liv till och med

Continue Reading

Maj 2016

Hej vänner!

Här kommer en summering av maj 2016.


Vännerna jag var hos Elise och gosade med massa djur, åt god mat och pratade om livet. Jag och Ebba sprang också skolans Pridelopp vilket var väldigt färgglatt och roligt. Vi vann en celcius och blev hyper. Drick aldrig celcius vänner..


Jag hade min sista föreställning med gruppen, så mycket kärlek, vemod och glädje. Vi åt god mat hos Wilma och pratade om livet. Elin fyllde år viket firades med ännu mera mat<3


Jag och bästa människan hade varit tillsammans i ett år. Vilket givetvis firades med mat<3 jag och vännerna fikade vid sjön och pratade om livet givetvis och hejade också på alla som utförde triathlon. Jag lämnade in mitt sista arbete på gymnasiet. Det känns sjukt och skriva det men det är sanningen.


Linn fyllde arton vilket resulterade i bästa kvällen. Grattis till Linn. Vi hade pubrunda vilket som vanligt resulterade i både kul och kaos. (Mitt nya utryck, kul och kaos)

Med kärlek,

Nellie

Continue Reading

April 2016

Hej vänner!

Här kommer en summering av april 2016.

Jag och Wilma lämnade in GA. Alltså är GA över och det känns rätt overkligt. Det är mycket som känns overkligt just nu. Det firades i alla fall av skolan. Jag hade även myskväll med Wilma och Sofie då vi åt livets godaste fruktsallad med vitchokladsås. Det får vi göra snart igen. Vilma K fyllde 18 år, grattis till detta. Det firades med fest men den enda bilden jag har från festen är den väldigt bleka på mig och Ebba. Jag lovar att vi inte är så bleka längre 😮 !! Jag och Wilma orsakade lite kaos när vi tappade hennes ytterst moderna popcornmaskin. Jag brände halvt av mig fingret på köpet. Förlåt för detta!! Jag är tyvärr inte insatt i hur de uppgraderade popcornmaskinerna fungerar. Ändå tog jag förstås på mig ansvaret att ansvara för produktionen av popcorn…


Vi åkte till Berlin!! Livets sista läger och klassresa :'( (Troligen kommer jag vara klassförälder, sitta i föräldraföreningen och vara med i styrelsen i alla de föreningar som mina barn kommer att vara med i eftersom jag tycks ha så otroligt svårt att skiljas från allt som skolan och fritidsaktiviteter har att göra med). Resan var toppen. Vi åt på favostället vapiano två gånger. Pastapesto basilika, min favorit och deras CEASARsallad vilken var jätte god. Dessutom fick vi hotellfrukost varje dag. Bästa i livet!!


Vi upptäckte först stan med hjälp av guide och sedan själva. Wilma fotade vilket gav fantastiska bilder. Vi åt god mat och shoppade. Jag förälskade mig i mitt nya läppstift och tycks inte kunna leva utan det.


Vi  var vid Berlin muren och OS Stadiumet bakom mig och Wilma och som ni ser var vi mycket glada över  att vara där. När vi först kom till Berlin såg staden ganska trist ut med massa betong och plast men efter att vi vandrat runt så fann vi även vackra platser.


Väl hemma så kom solen fram, Elin kofirmerade sig och jag fick en fantastisk  kostym  till  sista ( :'( ) föreställningen. Dessutom var vi på livets sista studentfest på årets mest hektiska vecka. Den var helt okej kul, som ni ser var vi väldigt juliga.


Mösspåtagning var det också på livets stressigaste vecka. Vi hade mysig förfest hos Emma och åt de största Pizzorna i livet!! Jag tog bilder med bästa Maja och låtsades för en stund att jag var Marilyn Monroe. Festen var jätte rolig fram till att jag, på grund av att jag stressat hela veckan kaosade upp allas tillvaro, förlåt för det.

Med kärlek,

Nellie

Continue Reading

Mars 2016

Hej vänner!

Här kommer, som utlovat, historien om Mars 2016.


Sofie fyllde nitton. Helt galet, sjukt och oförståeligt nog så är Sofie nu nitton år. Det betyder att även jag blir nitton i år. Vilket i sin tur betyder ett år kvar som tonåring. Detta bör vi inte fortsätta diskutera med risk för tidernas förvirring om hur  detta hände och uppstod. Iallafall firades Sofie genom att vi åt pizza och sen gick ut. Bra kväll med bra tjejer.


Lovers and friends minus Ebba<3 Även Erika fyllde nitton. Vilket firades med utgång. Förvånande nog tog jag noll bilder den kvällen. På bilden befann sig jag, Erika, Ebba och Wilma i bästa Lund<3


Jag klippte mig korthårig, testade på livet som idrottslärare, badade i ett turkost havsbad och gick många soliga promenader, bland annat runt sjön.


Utsikt över Lund och glassätande i ett soligt Lund.


Lund<3 och en solig mars dag i skolan.


Jubileum med mina systrar på Facebook, vilket firades och uppmärksammades av många (inte). Men detta måste betyda att jag har haft Facebook i fem år. Det får mig och undra hur många timmar, dagar och veckor jag har spenderat där totalt. Det är nog något vi bör fundera över. Vad gör vi med vår tid?


Det var ju påsk också. Det firades men inga bilder förutom denna togs. Den är oerhört påskig, jag vet. Några timmar efter blev jag magsjuk..

Detta var mitt mars 2016.

Med kärlek,

Nellie

Continue Reading