Februari 2016

Hej vänner!

Nu är det sista februari vilket betyder att februari är snart förbi. Därför  kommer en utvärdering av månaden så vi kan ta med oss de som gått bra och förbättra de som vi anser gått mindre bra till nästa februari. Skojar men är inte rolig vet 🙂 detta inlägg görs för att minnas 🙂

 Jag åt jordgubbar, mums. Snart är det faktiskt sommar. Vi var på pizzahut och gjorde glass, Wilmas blev lite bättre än min. Det var också semledagen vilket firades trots att det inte är min favorit.


Det blev alla hjärtans dag och världens bästa pojkvän lagade god mat och jag fick minst fem kilo godis, mums. Wilma och jag åt stans godaste laxsoppa.


Wilma och jag var twins vilket förstås var planerat!! Vi fikade världens godaste chailatte. Världens bästa lärare bjöd på fika i skolan, bästa<3 Hos Rasmus fann jag världens minsta visp och blev förälskad på en gång, så söt<3


Jag var ledig en fredag och firade det med god frukost<3 Jag och Wilma fikade på god varm choklad som var väldigt söt. Jag och bästa tjejerna hade taco-kväll/ myskväll hos Wilma.


Efter övernattningskalaset fikade jag med Emma och Elin, mysigt. Sen åt jag och familjen mat på en herrgård.


Fler bilder ifrån herrgården där jag beställde en god efterrätt som jag bara åt halva av för sedan tog servitrisen den ifrån mig när jag var på toa 🙁 Aja samma dag gick jag ut med ett gäng tjejer som jag tycker mycket om, kärlek till er! <3

Det här var mitt februari, bra månad 🙂

Med kärlek,

Nellie

Continue Reading

Jag är femton eller hur?

Hej Vänner!

Jag satt precis och skulle förbättra en text där jag hade beskrivit att jag har tagit teaterlektioner i fem år. Då tänkte jag ”nej det kan inte stämma det måste vara i högst fyra år”. Så jag räknade efter och det visade sig att jag har gått på teatern i sju år. Jag upprepar SJU ÅR. Jag pratar hela tiden om att ”tiden springer iväg” men nu har det faktiskt gått fullständigt över styr, hehe.

Jag har haft ett mysigt sportlov och tänker att jag skriver mer om det imån, när jag skriver om hela februari.

I dag var det vår väder och jag sprang för första gången för i år ute. Väldigt underbart faktiskt <3. Förhoppningsvis kan det bli vår nu 😀

Vi hörs imån.

Med kärlek,

Nellie

Continue Reading

Jag vill bli en läppglans-tjej!

Hej vänner, klockan är 01.42 och jag har insett att jag vill bli en läppglans-tjej, just like old times.

Nu i livet finns det en himla stress, sorg, glädje, upprymdhet och förväntan över studenten. En dag känner man jaaaaa jag vill ta studenten i dag, nästa dag neeeeeej jag vill aldrig ta studenten, jag vill gå i bästa skolan och träffa vännerna, lärarna och äta i matsalen för resten av livet.

I dag landade min tidning som jag nu för tiden aldrig läser, i brevlådan. Tidningen hade en ny 27-årig chefsredaktör som beskrev att hon hade hittat en lista hon hade skrivit som ung på saker som hon ville uppnå i livet. Där stod det ”jag vill bli chefsredaktör innan jag fyller 30”. Hon tänkte att det var en dröm som hon förmodligen aldrig skulle uppnå. MEN hon nådde den, tre år i förtid till och med. Vad vill jag då säga med detta? ”Den här tjejen nådde sin dröm genom att efter studenten växte hon upp och kämpade järnet”! Nej tvärtom. Hon beskrev i en artikel i tidningen att hon fortfarande är ett barn, att hon bor tillsammans med sin kompis i en lägenhet och har alltid lika mycket på sitt konto som vi studenter har. Hon köper hellre en resa än att lägga pengar på sin bostad. Hon vill inte växa upp, än. Inte jag heller.

Att ta studenten behöver inte betyda att vi ska vakna upp som vuxna dagen efter. Det behöver inte heller betyda att du måste göra något fantastiskt likt en jorden runt resa som ”utvecklar dig” dagen efter.

Jag tycker att vi skapar en pakt och bestämmer oss för att vi nu ska sluta stressa (och ja,  jag Nellie sa det).

Min tidning fick mig att tänka. Förr i tiden lusläste jag hela tidningen. Av det blev jag inspirerad och skrev långa debatt/ åsiktsinlägg på min och Wilmas förra blogg, vilka förmodligen ingen läste. Förr i tiden läste jag ut en bok på två dagar. Förr i tiden köpte jag kläder, ofta. Förr i tiden sprang jag, varje dag, hela sommaren. Förr i tiden cyklade jag och mina vänner och badade. Förr i tiden sov vi över. Förr i tiden fikade Emma, Elin och jag på trägården. Förr i tiden hade jag läppglans.

Jag vill inte vara 15 igen, men jag vill göra de där sakerna. Jag vill inte vara för stressad (eller för vuxen för att sova över eller ha läppglans). Jag vill istället inspireras och göra det som känns kul men inte pressande. Jag vill uppnå mina drömmar. Jag vill utbilda mig. Jag vill resa. Jag vill flyta nån gång. Jag vill uppnå mina drömmar. Jag vill leva livet. Men jag vill inte känna press över att göra någon av föregående önskningar.

Jag tror på att vi ska göra de saker vi vill i den ordning vi vill. Ingen behöver följa: jobba–> resa –> flytta –> plugga –> examen –> jobba –> man –> hus –> barn modellen (om du inte vill). Det går att mix and match, det går att vila och ta en paus om man inte ens vet i vilken ände man ska börja. Det går att nå sina drömmar/ finna sina drömmar ändå.

Så skriv en lista som tidningens nya chefredaktör gjorde. Skriv att du vill resa jorden runt/ bli läkare/ konstnär. Lägg listan på vinden/källaren/ i förrådet. Skratta och säg att det förmodligen inte kommer hända. Låt listan ligga där. Ta studenten. Vakna upp dagen efter och ta på dig läppglans, ring dina vänner, se till att ni träffas, åker och badar och sover över. Känn efter vad du vill göra och gör inte det du känner press över att du måste göra. Lev livet i den ordning du vill. När du en dag åker hem till dina föräldrar och råkar hitta den där listan så kan du antingen A) inse att du är där i dag. B) skratta och inse att det var ju inte alls det du skulle göra i livet och att du nu har åstadkommit något annat. C) bli påmind om vad det är du vill nå, kanske är det tid i livet för att nå dessa drömmar nu?

Jag vet att jag och inte ni heller kommer sluta stressa helt, men vi kan försöka hitta någon acceptans. Under tiden kan vi ta på oss läppglans och inspireras av den bekymmerslösa tiden som en gång var. Vi kan försöka att njuta av nuet.

Du kommer nå dina drömmar/ finna vad det är du drömmer om, nån gång, nån stans, på DITT sätt.

Kärlek,

Läppglans-tjejen Nellie

Continue Reading

Sportlov

Hej vänner!

I dag blev det sportlov och mamma fyller år, grattis till dig!<3

Jag ska seriöst skriva mer, för att minnas detta halvår i livet.

Lite kort om denna vecka är:

I måndags, debatt ett av mig, Ebba och Anna blev gjord, den gick bra. Sedan mer debattlysnande och piano lektion.

I tisdag, hade vi en lektion där vi kollade på film=bra liv. Jag och Wilma missade skolluchen och fick istället äta laxsoppa på coretto, bästa laxsoppan i livet, tips. Sedan blev det träning och teater.

w

I onsdags lyssnade jag på debatter och sedan fika med Wilma, därefter träning, därefter var jag hos Rasmus och fann världens sötaste underbaraste minsta visp. Dessutom var jag och Wilma (ej planerat) twins.

W

visp

won

I torsdag blev det lite till debatter, sedan jobbmöte.

 

I dag, fredag hade vi eget arbete så Wilma och jag gjorde lite GA och sedan shoppade vi lite och fikade lite mer. Sen firade jag mamma. Jag började dessutom dagen med att baka frallor=livets godhet.

kaffe

frukost

Detta var min vecka hittills vänner.

Kärlek,

Nellie

 

 

Continue Reading

Livet en onsdag i februari.

Hej vänner i dag står plugg på schemat.

I helgen åts det jordgubbar(mums) och sen glass och pizza på pizzahut med gänget. Sedan var det filmkväll och den natten sov jag hos Wilma. Dagen efter var det öppet hus på linneuniversitet vilket var spännande. Därefter avslutades dagen med boxning. Måndagen bestod av piano och plugg. Tisdagen av semleätande, träning, teater och mer plugg. Denna dag har bestått av en debatt gjord av mig och Erika och sedan en massa andra debatter och nu plugg. Allt pluggande kommer vara över imåm för då är provet. Det kommer firas på bästa sätt, roligaste passet och sedan min första studentfest 😀 . Det lönar sig att plugga är det jag vill säga med det vänner.

Ha en bra onsdag och en ännu bättre torsdag!

Kram,

Nellie

  

  

  

   

Continue Reading

Jag är gammal vänner

Hej vänner!

Jag har blivit gammal. Med det menar jag att jag har ont i ryggen. Jag har testat det mesta, duscha varmt, basta, stretcha, träna och yoga osv osv. Det hjälper, men bara för stunden. Jaja imån ska jag till sjukgymnasten och kanske kan han då rädda mitt liv. Jag har en del plugg men inte överdrivet mycket så det går alltså att leva livet och gå i skolan samtidigt (ungefär). I dag har jag pluggat och känner ändå att jag och mina grupparbeten kollegor har fått en del gjort. Efter skolan fikade jag med Frida, super mysigt. Sedan har jag tränat vilket var bra för ryggen och hjälpte i cirka tio minuter. De bästa tio minuterna i livet. Nu ska jag försöka få lite jobb gjort och plugga lite natur.

Hoppas allt är bra med er vänner!

Kärlek,

Nellie

 

Continue Reading

Januari 2016

Hej vänner!

I dag är det sista dagen i januari därför kommer en summering av månaden.


Året började med skidåkning i Trysil. Vi bodde i mysigaste stugan och det var väldigt kallt. När vi först kom dit låg det ingen snö på marken men när vi lämnade Trysil hade det förvandlats till ett vinter land. I Trysil fyllde Rasmus nitton vilket firades. Sjukt, att vi blir nitton i år. När vi kom hem firades sista dagen på jullovet med taco-kväll med mysigaste gänget.


Jag hade min första utgång med bästa personerna dock fanns det personer som var väldigt saknade. Jag fikade på espresso house x antal gånger vilket var mysigt. Vi kollade på film i skolan och fikade, detta kommer att saknas efter gymnasiet 🙁 vi var på klassfest hos   Andreas, himla kul.
  


Jag och bästa gänget var ute och åt och levde livet. Sedan var det förfest med det andra bästa gänget och sedan gick vi alla ut, super kul kväll.

Det här var delar av mitt januari.

Kärlek,

Nellie

Continue Reading