Påsklov 

Hej vänner!

Denna veckan har ägnats  mycket åt yoga. I måndags var jag och Emma på yoga pass vilket var det bästa, jobbigaste och mysigaste passet jag utfört i mitt liv. Sedan har det blivit mycket yoga på min yoga matta hemma. Kärlek. Dessutom var det studentfest i tisdags. Det var mycket kul. Rock var temat. Innan grace gjorde Wilma  och jag tusen ärenden på stan eftersom vi alltid gör det innan en studentfest av någon anledning. Sedan åt jag, W och Ebba middag, vilket var mysigt. Efter det var det dags och fixa oss rockiga, jag var kanske eventuellt inte den mest rockiga personen utan endast den näst mest rockiga personen, hehe. Ibland måste nån annan få ta den platsen. Efter det drog vi till förfest hos Frida, vi kom ovanligt nog sent. Ni som känner mig vet att jag och Wilma i en kombo denna gång plus Ebba, alltid, precis alltid kommer i tid vad det än gäller. Det var en kväll av ovanligheter helt enkelt. Det var himla kul hos Frida. Sedan tog vi bussen till grace där vi var först på plats. Alltså absolut först i kön var vi. Men tydligen hade det varit super lång kö förra gången så det var ju tur att vi slapp den. Det var en jätte kul kväll. Ni som känner mig vet att jag brukar vara den lugnaste personen men denna gång var jag den näst lugnaste personen. För ovanlighetens skull. Efter grace åt jag och Wilma pizza hos Sofie och sedan begav vi oss till Wilma. Nu resten av veckan har det varit lugna lektioner och mycket skrivande (allt jag gör, skriver uppsatser alltså..). Igår gjorde jag något jag har sagt att jag aldrig någonsin skulle göra. Jag kollade på Titanic med Rasmus. Jag är en känslig person för sorgligheter men det gick bra pga att jag visste hela handlingen. Nu har jag överkommit den rädslan och kan gå vidare i livet.

  
Ni ser ju hur rockig jag är. Men alltså var jag inte den rockigaste personen.

  
Man blir nästan rädd..

  
  
Rock’n’roll helt enkelt.

Hoppas ni får ett bra påsklov vänner!

Kram Nellie

Continue Reading

Nellie – Hon som inte vet hur kamera funktionen på en mobiltelefon fungerar

Hej vänner!

I går var en mycket rolig dag. Jag kom till skolan två timmar och tjugo minuter förtidigt därför började jag dagen med en solig promenad runt sjön vilket var det absolut bästa sättet att börja en ny dag på. Efter skola och jobb så samlades jag Wilma, Erika och Ebba för att äta lite god mat och för att sedan fira Erika. Erika fyller hela nitton år i dag! Grattis till Erika på födelsedagen och även grattis till Ebba som tog körkort igår. Det var alltså mycket att fira 😀 Vi gick sedan till deluxe och mötte upp några fler och sedan till grace. A very fun night. Dock tog jag, som vanligt noll bilder. Varför, undrar ni? Jo det är faktiskt så att jag inte vet hur kamera funktionen på min mobil fungerar. Jag har en väldigt komplicerad mobil, en Iphone 5 så ni förstår ju att det kan vara en kamp att lista ut hur jag ska kunna ta bilder med den.. Jag får nog gå en fotokurs eller liknande. Eller så får jag sätta ett alarm på varje timme för att påminna mig själv om att ta bilder. Kanske är det inte svårt när jag väl gör det? Humm…

Jag åkte hem igår för att jag i dag skulle kunna hjälpa Emma att köpa biljetter till Kent konserten. Vi var inne på sidan från start och tanken var att vi skulle köpa tre biljetter men när vi väll kom in fyrtio minuter senare gick det bara att välja en ståplats. Emma är lika glad för det, så det var tur att livet precis löste sig eftersom minuten efter var det helt slutsålt. Lyckligt.

Hoppas ni har en toppen lördagskväll vänner!

Kärlek,

Den ofotogeniska Nellie

Continue Reading

En soligare och friskare dag

Hej vänner!

Denna dag var och är solig. Dessutom mår jag lite bättre 🙂 I dag har jag haft några få lektioner som har bestått av filmkollande, svarande på lite frågor och lite tal skrivande. Vi fick dessutom tag på biljetter till studentfesten eftetsom vi var ute cirka timmar i förväg. 

I morgon blir det skola, jobb och sedan middag och utgång med mina fina vänner. Jag hoppas jag ska orka med detta! Men jag mår faktiskt bättre. Jag längtar dock tills jag är helt frisk och kan springa ute. Men men det händer väl troligtvis någon dag 🙂 🙂 

Med kärlek,

Nellie som förhoppningsvis snart är helt frisk

  
Maja F, Ebba och jag i solen <3

Continue Reading

Jag? En tokig, nej galen person!

Hej vänner!

I dag gick jag till skolan för att jag hade två möten var av ett blev inställt, lite intressanta föreläsningar osv osv. Jag bokade även ett träningspass som jag tänkte gå på innan teatern. Det var väldigt tokigt, nej galet gjort med tanke på att jag fortfarande är sjuk och typ har feber!?! Ibland tror jag lite för mycket om mig själv, till exempel att jag ska orka gå en hel dag i skolan, träna och gå på teatern när jag är sjuk. Jag fick åka hem efter skolan, avboka passet och sjukanmäla mig från teatern. Väl hemma har jag vilat, gått en kort promenad i solen för att få luft och sedan yogat lite försiktigt. Yoga = kärlek. Kärlek = yoga.

Nu vänner ska jag komma med ett tips. Om du är sjuk, stanna hemma. Ja alltså om du inte halvt vill svimma på grund av att du inte orkar leva det normala vardagslivet för tillfället. Det är väldigt typiskt mig att överanstränga mig all the time, för jag är en galen person när det kommer till det, gaaaalen.

Ha nu en trevlig tisdagskväll vänner. Ha inte för höga förväntningar på er själva för det skadar er mer än det hjälper er.

Med kärlek,

The crazy person, Nellie

 

Continue Reading

Jag? En tokig person!

Hej vänner!

Den här tokiga person som är skribent till detta inlägg har i dag jobbat nästan tio timmar med aktiv undervisning för barn i åldrarna 4-10 år! Så hurra och grattis till mig eller något i den stilen. Jag har världens bästa arbete men i denna mängd på en gång är inte att rekommendera.. 

I går så besökte jag, Wilma, Ebba och Erika ett soligt Lund för att utforska universitet och staden. Super super super mysigt. En drömmig stad helt enkelt. Det bästa är att de har barnmorskeprogrammet vilket jag inte trodde 😀 någon gång i livet läser jag till barnmorska där. Vi åt även glass i solen. Det var vår om så för en dag. Funderar du på att besöka Lund så gör det!! 

I dag har jag jobbat hela dagen cirka. Men jag klagar inte för det har varit kul. I morgon är det åter till skolan.

Hoppas ni har haft en bra helg vänner.

Med kärlek,

The hard working Nellie

  
  
  
  

Continue Reading

Turkost bad, yoga och livets bästa väder 

Hej vänner!

I går mådde jag inte på topp så jag åkte hem. Väl hemma tog jag ett varmt bad och använde en badbom som jag fått av lillasyster när hon var i England. Badbomben var turkos och den gjorde också vattnet turkost som havet utomlands. Jag blev jätte förvånad, trodde den typ skulle fylla vattnet med bra vitaminer för kroppen eller göra vattnet väldoftande, det gjorde den kanske men dessutom blev vattnet super super turkost 😀 . 

I dag har jag eget arbete hemifrån och jag är klar med allt arbete. Därför har jag hunnit yoga i en och en halv timme. Man lär verkligen känna sin kropp när man utför yoga och inser vilka tekniska fel man gör när man utför andra styrketränings övningar. Så alla tummar upp för yoga. Dessutom har jag hunnit gå en lång promenad med Bosse i solen. Gå ut och gå ni med, livets härligaste väder pågår utanför din dörr. 

Hoppas ni får en härlig fredag!

Med kärlek,

Nellie  

  
Det turkosa havsvattnet. Det svarta i badet är delar av badbomben som inte har löst upp än.

Continue Reading

Livet som idrottslärare 

Hej vänner!

Igår levde jag livet som idrottslärare, vilket innebar att jag Wilma och Erika höll i en idrottslektion för tvåorna och sedan kunde vi ha gympakläder resten av dagen. Bästa livet. Tänk att få ha gympa kläder varje dag, no more worries in life. När jag kom hem gjorde jag yoga. Ett tips är att göra yoga varje dag man märker såna förbättringar då 😀 

Nu i dag har jag ytterst få lektioner så ska försöka hinna med och träna i eftermiddag. 

Ha en bra dag!

Med kärlek,

Idrottsläraren Nellie 

  

Continue Reading

Short hair don’t care.

Hej vänner!

JAG HAR KLIPPT MIG! Jag är världens sämsta på att boka tid hos frisören för klippning, det blir aldrig av. Men idag äntligen<3 Eftersom det var länge sen sist var mycket slitet och jag fick klippa rätt mycket. Dock sa frisören att nu behövde jag inte klippa mig innan balen 😀 Tänk alltså nästa gång jag är hos frisören så är det bal, sjukt/ fantastisk/ och så vidare. Annars har dagen varit rätt lugn med lite lektioner, piano och en promenad.

  
Dom fina lockarna gick bort i haglet tyvärr..

  
Så här kort är det när det är rakt.

  
Lovers and friends minus Ebba. 

Kärlek,

Nellie 

Continue Reading

Fredagen

Hej vänner!

I går så hade vi en lektion i skolan vilket var opponering och efter det lite självständigt arbete. Därefter begav jag mig till jobbet för att hålla i min först grupper för terminen vilket var roligt. Sedan så gick jag till Wilma och vi fixade hos för att sedan bege oss till Sofie för att äta pizza och fira lite att hon har fyllt år. Slutligen gick vi ut och var på lite olika ställen men när gänget skulle vidare för tredje gången så gick jag och Wilma hem till henne och åt glass och sen somnade. Vi sov ut i dag (för första gången i livet känns det som) och nu har jag åkt hem och precis gjort lite yoga. Bra för ryggen<3

I kväll blir det en lugn kväll med lite uppgifter att göra.

Hoppas ni hade en bra fredag kväll vänner.

  
  
 

Med kärlek,

Nellie

 

Continue Reading

Skulle det kunna vara värre? Troligen inte.

Hej vänner!

I dag var dagen av otur x tusen.

Jag började med att försova mig och endast hinna äta en frukt till frukost. Sedan var jag tvungen att sminka mig i bilen och spillde då smink på kjolen som ej gick bort. Därefter gick mina strumpbyxor sönder (mycket). Sedan gick mitt datorfodral sönder. Sedan kom jag hem och insåg att jag måste åka in till stan för att hämta tre papper på jobbet. Väl där så finns det bara ett papper och jag behöver tre. Jag bestämmer mig för att kopiera dem hemma. Väl hemma är bläcket slut på den av våra skrivare som jag brukar använda. MEN turligt nog har vi en till skrivare som jag ej brukar använda och den hade bläck HURRA!!

Nu är det nog för mig i dag, det räcker nu. Jag har pluggat och jobbat klart för kvällen. Nu kan morgondagen bara bli bättre.

GRATTIS TILL SOFIE!! Som fyller nitton idag, hurra hurra.

Med kärlek och önskningar om att ni alla ska ha tur i era liv,

Nellie

Continue Reading