Något som är svårt att förstå<3

Ja men Nellie allt i ditt liv är ju för tillfället svårt att förstå, ta in och acceptera!!!

Ännu en sån sak har skett. Ännu en sån sak som är svår att ta på. Ok!? ok!?

 

I dag har jag och en person som ni kanske känner eller inte känner varit tillsammans i ett år. Jag frågar mig hur, huuur det här hände??? Med det menar jag att det känns som att det har varit vi i en vecka. Dock känns det samtidigt som att det har varit vi sen tidernas begynnelse. Han är en toppen person som egentligen är alldeles för rolig, galen, snäll, äventyrlig, spontan, lättsam och underbar för mig. Så om jag ska säga några ord så blir det följande, Tack vännen för att du är din alldeles egna person som är olik alla andra jag någonsin träffat. Tack för att du driver mig till att göra nya saker. Tack för att du är galen och ibland för galen. Tack för att du inte låter dig själv dras med i min ibland överflödiga och oklara dramatik. Tack för att du är du.<3

IMG_9079

 

Med kärlek,

Nellie

 

 

Continue Reading

Lilla syster fyller femton i dag

Hej vänner!

Min lilla lillasyster fyller i dag femton. Så stort grattis till dig älskade du!

Denna tjej är helt otrolig, hon inspirerar mig varje dag med sina starka åsikter, kreativa tankar och sin alldeles egna personlighet. Wow att du är hela femton år. Det är sjukt eftersom att jag fortfarande är femton, snart har du bara ett år kvar i grundskolan sen ska även du börja på gymnasiet (gymnasiet som jag snart slutar). Mitt rum nu fyllt med alla dina saker för att ditt rum ska kunna vara städat, frågan är hur länge vi ska ha det så här? Du är i varje fall förlåten i dag <3. Jag älskar dig, världens bästa person.

Mina dagar består för tillfället av att jag gör saker medan mina tankar hela tiden förklarar för mig att det var sista gången. För det är så himla mycket som är sista gången. Men vet ni (Nellie)? Allt behöver inte vara så dramatiskt! Den sista föreställningen vara inte min sista i livet utan den sista med den gruppen. Den gruppen har gett mig allt i livet de kan ge och jag har gett dem allt jag kan ge. Mina vänner på samma skola är i dag fantastiska på att hålla tal, ja vi skulle kunna gå ett år till och bli ännu lite bättre, men vi kan det tillräckligt bra nu för att kunna använda oss av den förmågan själva. Så till alla som är lika dramatiska som jag, inse med stolthet att ni är tillräckligt klara för att gå vidare. HURRA vad bra!

Med kärlek,

Nellie

IMG_1886

Hon den bästa<3

Continue Reading

Efter sju år på scenen, kliver jag av..

Hej vänner!

Det är med stolhet och tårar rinnandes längs mina kinder som jag kan säga att jag har spelat min sista föreställning för min nuvarande teater grupp. Efter sju år, en himla massa föreställningar och möten med nya inspirerande och underbara människor, så kliver jag nu av scenen. Tänk att den sista föreställningen fick bli en klassiker, Romeo och Julia, det är ju helt fantastiskt. Jag har fått spela så många olika roller för helt olika publiker i både små och stora föreställningar. Det är jag väldigt tacksam över. Jag är även stolt över alla gruppens medlemmar, vilket arbete, vilket fantastiskt arbete vi har lagt ner och tänk så bra det har blivit. Jag känner att gruppen har bidragit med allt dom kan till mig och jag, allt jag kan till dem. Det känns som ett naturligt avslut samtidigt som det är så himla sorgligt. Vi har alla utvecklats något oändligt och många har, eller ska nu gå skilda vägar. Jag är en av dem. Jag vill dock att ni ska veta att ni finns alltid i mitt hjärta och jag kommer aldrig någonsin att glömma någon av er. Troligen kommer jag spela teater igen i mitt liv eftersom det är något av det roligaste jag vet, men även om jag inte gör det så har jag teatern att tacka för väldigt väldigt mycket. Den har hjälpt mig i allt mitt skolarbete och på mitt jobb, men framför allt har det hjälpt mig att kunna förstå och acceptera andra människor. Teatern kommer för alltid förbli en stor del av den jag är.

Efter sju år på scen, kliver jag av.. Tack för de absolut bästa åren i mitt liv <3

Med kärlek,

Nellie

<3

romeoochjulia

<3<3

Continue Reading

Hur länge till är jag mitt glittriga jag?

Hej vänner!

Jag har haft genrep hela dagen och sedan har jag varit med Wilma, Sofie och Maja L en stund. Vi kollade på en film som jag inte hann se klart, men den handlade om en grupp forskare som forskar om hur vi ska kunna få tillbaka de döda från de döda. Alltså hur vi kan få människor att komma tillbaka till livet. En forskare tror inte alls på livet efter döden och förklarar döden ur ett vetenskapligt sätt. Det fick verkligen mig att bli så vemodig (som jag är jämt nu för tiden). Jag är för ung för att ha dödsångest, men tänk på hela mitt liv, hela min historia, hela mitt jag, den jag är och allt det jag har åstadkommit. Tänk på det som förlorat, borta och icke längre existerande. Tänk när jag inte finns men allt jag gjort finns kvar. Alla föreställningar jag har medverkat i, de är uppspelade och förblir uppspelade. Tänk på alla gånger jag och vännerna har gått genom korridorerna på Bergunda, en skola som snart inte finns mer. Skolan finns snart inte längre mer men vår tid där den finns kvar för evigt. Tänk på bordet i skolan där jag och lovers and friends alltid står, tänk att snart står bordet där utan oss, men alla minnen finns kvar. En dag står troligen inte bordet där längre men fortfarande kommer vi ha en himla massa minnen knyta till ett bord!?!? Betydelsefulla minnen som för oss är värda så himla mycket. Tänk om tusen år, då kommer troligen ingen minnas någon av de föreställningar jag har varit med i eller ens mig. Mitt underbara teater gäng och jag, allt vi gjort det kommer finnas utan att någon vet. Det är sorgligt och därför hoppas jag att vi, gänget finns någonstans och kan fortsätta bära på minnet. De så himla fina minnena. Jag hoppas att lovers and friends på något sätt existerar nån stans om tusen år på något sätt, så att vi kan fortsätta att komma ihåg bordet, bordet som då inte längre finns. Jag hoppas att all kärlek till vänner, familj och till teatern finns någonstans för evigt bevarad.

Just nu gör jag min sista föreställning i min teatergrupp. Det kan göra mig så himla ledsen men samtidigt vet jag att det är dax för nya äventyr, även om dessa nya äventyr innebär att jag till en början måste ta det lugnt och varva ner för att orka och få nya idéer flödande inom mig. Men samtidigt måste jag få vara ledsen, efteråt, inte nu. Nu ska jag vara glad över att vara jag, mitt glittriga jag, vara stolt över min grupp, över min karaktär och över mig som spelar henne. Om ingen kommer ihåg henne om tusen år så lovar jag att minnet av henne finns bevarat i mig. Hon är en liten del av mig. Hon är en del som inte kan dö, hon kommer att få leva för evigt. På frågan om hur länge till jag kommer att vara mitt glittriga jag svarar jag för alltid. Då menar jag för alltid som även efter att jag har slutat existera på jorden och då jorden har slutat existera osv osv. För ärligt talat finns det så mycket som inte bara kan försvinna, jag vägrar tro att hon försvinner. Mitt glittriga jag, du kommer vara ett av mina bästa minnen. Du är en del av mig som jag älskar.

glitter

Med kärlek,

Den glittriga Nellie

Continue Reading

livet den tolfte maj 2016

Hej vänner!

Livet den tolfte maj 2016 har bestått av sovmorgon, för att sedan ta sig till skolan för att lyssna på intressant föreläsning om att resa i väg som volontär, för att sedan sitta i skolan till klockan halv sex med Wilma för att skriva, därefter av teater repetition och nu av att något fruktansvärt har hänt: jag har ont i halsen TRE DAGAR innan föreställning.. 🙁 Skicka gärna era bästa tips för att slippa detta 🙁 Förutom halsontet har dagen varit toppen.

Jag tog en bild i dag med.

Det är jag på bilden och jag tog bilden själv. Detta händer inte ofta och något som aldrig händer är att jag tar en bild på mig. Jag är cirka personen som inte kan ta bilder på mig själv som ensamt motiv. Det är nog så att jag inte är helt bekväm i det hehehehehe. Men ibland händer det, så wow. Jag ska ta en bild imån med. Med ett nytt motiv, himla intressant ska detta bli 🙂 🙂

Hoppas ni har haft en bra dag!

Kärlek,

från Nellie som ber till gud att hon slipper bli sjuk

Continue Reading

Bästa prideloppet, chokladbollensdag och svåra konflikter i livet

Hej vänner!

I går var en solig dag, på vilken jag och Ebba sprang vårt sista skollopp på vilket råkade vara ett fantastiskt pridelopp, prideveckan till ära. Därför var jag och Ebba vårt färggladaste oss. Det var väldigt trevligt faktiskt, att springa i det bästa vädret i kombo med världens bästa träningskläder är en grym motivation. Efter loppet (fick) VANN jag och Ebba (väldigt duktiga, vet) varsin celcius, vilket är nån form av sockerfri dryck. Den drack vi vilket resulterade i kaos, tyvärr fungerade inte vi så bra av att dricka den dryck, hehe. Därför blev det kaotiskt när vi skulle boka biljetter till studentveckan… Men det ordnade sig tillslut och vi har nu biljetter till främst de dagar vi vill gå. Det var dessutom chokladbollensdag och skolan bjöd på chokladbollar, OM man gav alla uppgifter om HELA sitt liv. Vi skrev i mail, mobilnummer, HELA personnummer, adress, klass, FÖDELSEORT mm, väldigt värt för chokladbollens skull men de kommer antagligen hemsöka oss när vi slutar om en månad.. Nu när de har ALL information som de behöver.. Efter detta hade vi ledarskap då vi tränade på att lösa konflikter. Jag skulle lösa MAJA S och F och Wilmas dilemma vilket var att Wilma ville köpa likadan bikini som någon av dem, som ni hör var det klassens mest svårlösta konflikt som jag tror i alla fall nästan löste sig. Efter lektion pyntade Wilma och jag skolan med reklam om vårt GA (kom och kolla 🙂 🙂 🙂 ). Sedan tog vi färden till Gemla (Wilma som är världens snällaste skjutsade mig ut till Gemla för att hämta ett par skor så jag kunde mäta min balkkänning efter dem, tack snälla du, jag är skyldig dig livet). Sedan gjorde vi lite ärenden, vilket var mysigt och sedan kom Rasmus och hämtade mig. Bra dag i livet 🙂 I dag har jag teater och innan de måste Wilma och jag jobba gärnet med GA presentationen.

Ha en bra dag i solen vänner!

pridelopp

Kärlek,

Nellie

 

Continue Reading

April 2016

Hej vänner!

Här kommer en summering av april 2016.

Jag och Wilma lämnade in GA. Alltså är GA över och det känns rätt overkligt. Det är mycket som känns overkligt just nu. Det firades i alla fall av skolan. Jag hade även myskväll med Wilma och Sofie då vi åt livets godaste fruktsallad med vitchokladsås. Det får vi göra snart igen. Vilma K fyllde 18 år, grattis till detta. Det firades med fest men den enda bilden jag har från festen är den väldigt bleka på mig och Ebba. Jag lovar att vi inte är så bleka längre 😮 !! Jag och Wilma orsakade lite kaos när vi tappade hennes ytterst moderna popcornmaskin. Jag brände halvt av mig fingret på köpet. Förlåt för detta!! Jag är tyvärr inte insatt i hur de uppgraderade popcornmaskinerna fungerar. Ändå tog jag förstås på mig ansvaret att ansvara för produktionen av popcorn…


Vi åkte till Berlin!! Livets sista läger och klassresa :'( (Troligen kommer jag vara klassförälder, sitta i föräldraföreningen och vara med i styrelsen i alla de föreningar som mina barn kommer att vara med i eftersom jag tycks ha så otroligt svårt att skiljas från allt som skolan och fritidsaktiviteter har att göra med). Resan var toppen. Vi åt på favostället vapiano två gånger. Pastapesto basilika, min favorit och deras CEASARsallad vilken var jätte god. Dessutom fick vi hotellfrukost varje dag. Bästa i livet!!


Vi upptäckte först stan med hjälp av guide och sedan själva. Wilma fotade vilket gav fantastiska bilder. Vi åt god mat och shoppade. Jag förälskade mig i mitt nya läppstift och tycks inte kunna leva utan det.


Vi  var vid Berlin muren och OS Stadiumet bakom mig och Wilma och som ni ser var vi mycket glada över  att vara där. När vi först kom till Berlin såg staden ganska trist ut med massa betong och plast men efter att vi vandrat runt så fann vi även vackra platser.


Väl hemma så kom solen fram, Elin kofirmerade sig och jag fick en fantastisk  kostym  till  sista ( :'( ) föreställningen. Dessutom var vi på livets sista studentfest på årets mest hektiska vecka. Den var helt okej kul, som ni ser var vi väldigt juliga.


Mösspåtagning var det också på livets stressigaste vecka. Vi hade mysig förfest hos Emma och åt de största Pizzorna i livet!! Jag tog bilder med bästa Maja och låtsades för en stund att jag var Marilyn Monroe. Festen var jätte rolig fram till att jag, på grund av att jag stressat hela veckan kaosade upp allas tillvaro, förlåt för det.

Med kärlek,

Nellie

Continue Reading