Livet det bara händer

Hej vänner!

Livet, ja det bara händer. Såklart egentligen. Jag har kommit in på en ny utbildning vilket innebär en nystart utan dess like. Det är förstås otroligt spännande men samtidigt nervöst. Välbehövligt vill jag lägga till. Innan studenten var vi nog alla så himla bekväma. Med det menar jag att vi kände till vår omgivning utan och innan, vi hade inget att vara nervösa för eftersom vi sedan länge hade funnit en plats och vi gjorde saker av vana. När jag tänker tillbaka på min första dag och det pirriga kring det så känns det avlägset. Det är skönt att leva ett liv som det vi kunde leva i trean. Alla är på något sätt bekväma och vana vid varandra. Knappast något är nervöst eller pirrigt längre. Ingen är direkt rädd för att ta plats eller höras. Alla är accepterade och egna individer som inte försöker efterlikna andra. Att gå ifrån det till att bli en ny elev än en gång är ett stort nervöst steg. Trots att det känns jobbigt är det jätte bra, jag tänker förklara min teori. Att vara nervös är det bästa du kan vara om du vill lyckas. Du kan använda din nervositet till något bra och det är ett bevis på att du är seriös med det du håller på att ta dig an. Innan de allra bästa föreställningarna, talen, proven och uppdragen som jag har utfört har jag varit nervös. Det är en bra krydda. Den får mig att försöka lite mer, den får mig att inse att detta är viktigt. Om jag inte är nervös innan exempelvis talet så blir det oftast inte lika färgstarkt, personligt och kraftfullt. Om du står inför en nystart, tänk på hur det kommer se ut om något år eller två. Då är vi där igen. Alla är egna individer och omgivningen är välkänd. Jag ser tokigt nog fram emot en nystart för att sedan hamna på det där trivsamma stället. Det är okej att vara nervös nu för vi ska alla ta oss an olika nya utmaningar nu. Vår tid är nu vänner <3.

IMG_0187

Med kärlek,

Nellie som vill peppa er alla nervösa vänner till att inse att allt kommer att ordna sig

 

Continue Reading

Livet som det är nu

Hej vänner!

Livet som det är nu innebär ganska mycket jobb, att träffa vänner (så gott det går pga alla jobbar olika) och faktiskt rätt mycket löpning och promenader.

Lite bilder för att sammanfatta:

IMG_0058

Några av vännerna och jag åt på den väldigt mysiga restaurangen Umami Monkey. Jag åt en halloumniburgare vilken verkligen är att rekommendera. Vi hade inte träffats på länge och hade livets liv att prata om.

IMG_0055

Jag blev tipsad av en sann vän att det var tio kronor styck för milka på citygross. Det tog inte lång tid förrän jag var där. Milka = kärlek, kärlek som uppstod i Berlin. Berlin = kärlek och minnen <3.

IMG_0081

Jag och vännerna var på grace. Det var trevligt enligt mig och jag var mindre kaosig för första gången på länge.

IMG_0112

IMG_0124

Jag, Ebba och Emma skulle träffas för att dricka vin och jag tänkte att jag skulle åka hem 00.00. Jag kom hem 03.30, de bästa kvällarna är de spontana säger dom, dom har nog rätt. I alla fall var det jätte mysigt och trevligt.

IMG_0167

Jag och Rasmus har varit i Köpenhamn. Jag fick med mig ett fantastiskt läppstift och en byxdress som jag nu mera lever i, hem. Vi åt god mat och träffade livets sötaste servitör.

IMG_0186 IMG_0134

Jag har varit med familjen två omgångar vid havet i Skåne. Kallt i vattnet men rätt underbart ändå.

Med kärlek,

Nellie som tänker återkomma till livet på bloggen mera

 

Continue Reading

Juni 2016

Hej vänner!

Nu är juni 2016 förbi och det har varit en månad som vi minst sagt kommer minnas för all tid framöver. Här kommer en sammanfattning.

IMG_0060

Vi inledde juni med bal. Finns det ett bättre sätt att inviga en månad på? Jag och Wilma och Sofie fick en bal tillsammans vilket vi alltid ville. Hela lovers and friends fick en bal tillsammans. Klassen fick en bal tillsammans. Jag och Rasmus fick två balar tillsammans. Balen var en dag att minans helt klart.

 

IMG_0061

Jag och några tjejer i klassen tog på oss uppdraget att fixa lakanen till flaket. Det var mysigt trots att vi blev ilurade mat som skulle kunna matförgifta oss tre dagar innan studenten och det var dessutom väldigt kallt. Det gjorde inget efter som det gav mig tillfälle att ha på mig min fina outfit på översta högra bilden. Bra outfit och väldigt mysigt men jag hade förstås inte fattat vad som skulle hända om tre dagar. Texter till flaket:

Hej! Är det okej att ta studenten hemifrån? /SP3C 

Studenten… Rätt eller fel??? Så gör vi!!!

sjukanmälan@procivitas.se bakfylla är också en sjukdom.

Nu drar procivitas eliten. (Bra improviserat val av vi som fixade hehe).

Sedan var det dags för skattjakt med ett krångligt tema som jag förkortar för er som djur, tema djur (för att inte krabba till det). Jag var en nyckelpiga, Wilma en säl, Ebba en panda osv osv ni fattar. Väldigt väldigt vackra såklart. En del gjorde galna saker andra mindre galna. Jag simmade över sjön och åt fem äpplen. Vilket var värst? Tro det eller ej att äta fem äpplen på en gång är vidrigt, vidrigt!! Vi kom tvåa. Jag var nöjd med klassens teamwork men tror nog att vi hade förtjänat en första plats.

IMG_0063

Dagen innan vi tog studenten tog först och främst Maja studenten. Då började jag fatta lite att det snart var dags för mig. Jag fällde några tårar för de första klasserna som sprang ut trots att jag inte kände någon som gick där hehe. Sedan sprang Maja ut och hon hade en himla söt skylt, sötaste i livet. Sedan sprang också Sofie, Rasmus och Elise ut men inte i den ordningen. I vilket fall grattis till alla fina vänner som har tagit studenten.

IMG_0064

Sedan var det vår tur. En overklig och lite drömmig dag. Varje gång jag hör låten som klassen innan oss sprang ut till så är jag där igen. Då ryser jag och känner hur hjärtat slår. Det är en dag som jag tror att jag aldrig glömmer.

IMG_0065

Det blev midsommar och jag var i Stockholm. Det var inte direkt party party utan snarare middag/ parmiddag men det var trevligt det med. På midsommardagen var det väldigt fint väder så vi besökte havet och badade och solade. Därefter satt jag och solade på altanen och lyssnade på min bok det gav semester känsla och jag kände mig lycklig. Därefter grillade vi och pratade om rätt djupa saker långt in på natten.

Det är var Juni 2016 i stora och översiktliga drag. Nu börjar livet säger dom. Vi får se hur det blir.

Med kärlek,

Nellie som faktiskt tycker att gymnasiet också var en del av livet, livets liv till och med

Continue Reading