Tiden för ändlös dramatik är nu

Hej vänner!

Jag läser mycket krönikor och på sistone har många lite äldre tjejers texter fångat mitt intresse. De skriver till sig själva, till deras yngre jag och ber om ursäkt, peppar och skickar styrka. De skriver att de är glada att de har vuxit upp och blivit självständiga, skapat sig ett gott självförtroende och börjat tro på sig själva. Deras ord får mig att inse att tiden för ändlös dramatik, den är för vår del här nu.

Att spendera för mycket pengar på shots, att gråta en hel natt, att vara förtvivlat kär, att få sitt hjärta krossat, att vara fruktansvärt nervös, att vara osäker på precis allt, att inte tro att du klarar någonting, att vara konstant trött och att leva utan stabila rutiner är det många av oss som gör/ har gjort nyligen. Att gå från att älska livet till att avsky det på tre sekunder. Att gå från att vara ledsnast till gladast. Att varenda utekväll ska sluta så pass dramatiskt att kvällen skulle kunna skrivas till en pjäs som sedan spelas upp på en stor teaterscen är ingen ovanlighet. Det kan låta förtvivlat deprimerande. Men det jag vill säga är att jag har insätt att detta är nu och inte för alltid.

Vi gick från tryggheten ut i ovissheten och helt plötsligt är allting helt nytt. Det är spännande, läskigt, nervöst, underbart och helt otroligt. Det är inte konstigt om du tvivlar på din existens mening.

En dag kommer vi vilja skriva till våra artonåriga jag. Vi kommer vilja säga att allting kommer lösa sig. Vi kommer vilja säga att det bästa inte hänt ännu. Vi kommer vilja säga att vi inte ska vara för hårda mot oss själva. Vi kommer vilja be oss att ta det lugnt. Vi kommer vilja krama oss och säga att vi är värda mycket mer. Vi kommer vilja säga att vi, ja alla vi, vi kommer lyckas. Jag längtar tills den dagen inträffar. Den dagen är inte i dag. I dag så tvivlar jag på om jag någonsin i mitt liv kommer ta körkort och om jag kommer klara av mina studier. Jag vet dock att jag en dag kommer skratta åt tanken att jag trodde att jag inte skulle klara det.

Tips på saker som hjälper mot tider med ändlös dramatik, vänner, alltid ni vänner. Yoga och annan träning men mest yoga. Att läsa (inte plugg eller körkort utan något skönlitterärt). Framför allt vänner<3

Med kärlek,

Nellie som lever i dramatiska tider

 

Continue Reading

Juli 2016

Hej vänner!

Här kommer en sen uppdatering om hur livet i juli 2016 spenderades.

IMG_0255

Vännerna och jag var på grace och livet var toppen. Jag badade (en av de ytterst få gångerna den här sommaren). Rasmus tillverkade en himla god macka och jag och Ebba och Emma gick ut för att dricka vin och kom hem 03.30.

IMG_0256

Vi var i Skåne och badade, väldigt kallt i vattnet men annars super! Vi var på teater ännu en succé. Jag och Rasmus var i Köpenhamn vilket var ytterst mysigt och trevligt.

IMG_0257

På den vänstra bilden kan ni tro att jag var på festival, så är inte fallet. Det regande på teatern en skvätt. På den högra bilden var jag faktiskt på festival!! Det var otroligt trevligt och mysigt men otroligt snuskigt. Framför allt hade jag saknat de två tjejerna på bilden så det var över allt annat roligt att få träffa dem <3.

I övrigt så har sommaren bestått av sjukdom, då jag nu äter min andra pencelinkur. Dessutom en massa jobb vilket dels har varit roligt och dels sorgligt då det visat sig att mitt jobb kan få det att kännas ända in i själen.

Med kärlek,

Nellie

Continue Reading