Ett nytt år

Hej vänner!

Jag har tusen gånger försökt skriva en lista till er med nyårsmål, dels de jag ser som mina egna och dels förslag på hur vi alla skulle kunna resonera kring ett nytt år. När inte det har gått har jag försökt skriva om det nya året. Men jag blir bara arg, ledsen och lite smått förtvivlad när jag ska skriva listan. För om jag hade skrivit denna lista i början av året eller inför detta år hade den sett annorlunda ut. Det är givetvis helt normalt. En människa förändras under ett år. Men det är det att jag inte är riktigt samma person. Och det, det är något som jag måste sluta tjura över. Om jag hade varit samma person som i början av detta år hade jag inte varit en levande person för en person som lever orkar sitta här och skriva ett inlägg, en levande person har huvudet fullt med tankar och resonemang om vad som är viktigt och det har jag turen av att ha. Det är dags för mig att vara lite realistisk, även om det är tråkigt. Jag kan inte hylla hon som var jag, som gjorde precis allt, eftersom om hon fått fortsätta hade jag varit sjukskriven nu. Men se man på jag studerar, tränar, läser, umgås och framför allt orkar jag tänka och tycka. Orkar man tänka och tycka är det ett tecken på att du inte är ångestladdad eller deprimerad eftersom du då hade lidit av en känsla av meningslöshet i de flesta situationer. När jag hade ångest kvittade det till exempel för mig om jag tog studenten bara ångesten försvann. Nu är jag tacksam och stolt över att jag gick i mål, jag ser en mening med det. Att jag inte på länge kommer orka resa jorden runt eller lägga all min energi på att köra vasaloppet nästa år är ingen jäkla uppoffring! Det måste jag inse. Jag klarar av så mycket men var väldigt nära på att inte kunna klara av någonting på många många år. Jag är högst irriterad på mitt ältande av mitt tidiga ”inspirerade och engagerade jag”. Nu är det dags att vakna och reflektera över vad som på riktigt är viktigt och vad jag faktiskt har åstadkommit. För jag kan inte sitta och skriva att det viktigaste jag har åstadkommit under året är jag tog studenten med goda resultat och allt vad det innebär, jag utförde uppgifter på jobbet som verkligen har uppskattas och har gett mig trovärdighet eller att jag har varit så himla kreativ. Nej det mest betydelsefulla är att jag slog till mitt tidigare jag med en träklubba i huvudet så att hon totalt föll av talarstolen, trillade ner, landade på rumpan och tittade irriterat upp på hon som står där nu, hon som har tagit över. Hon som har tagit över arbetar mindre och mer effektivt. Hon som står där nu strävar visserligen väldigt mycket efter att lära sig, når höga resultat oftast men ställer inga krav på att resultaten ska vara höga. Hon som står där nu har tagit en paus från många aktiviteter. Tidigare jag fortsätter att blänga surt, men börjar sakta men säkert inse att det finns nya order att förhålla sig efter.

Det är fantastiskt att få leva och särskilt att vilja leva vänner, jag kan skriva under på det. Jag vill fortsätta skriva under på det. Därför blir listan på mina mål följande:

– Ta det lugnt. En sak i taget. Planera rimligt! 

– Gör ditt bästa. Det är okej att bli super engagerad i alla kurserna eftersom de är super intressanta. Men du får inte plugga från morgon till kväll. Det är åtta timmar max sen är det nog. Sen är VG inte ett krav, det är en betydelselös bonus.

– Arbeta efter förmåga, inte mer.

– Träna nu när du får! Men utan mål! Du kommer inte springa tjejmilen 2017, sätta upp mål för hur snabbt du ska springa eller hur mycket du ska gå upp i vikt. Du tränar endast för att det är super kul i år. Målsättningar får vänta i alla fall ett år.

– Ät regelbundet. Det betyder inte att du ska dra ner på chokladen, men den får inte ensam stå som din diet en hel dag. Det klarar ingen som genomlidit de känslor som du har.

– Gör roliga saker. Va med vännerna, läs böcker, spela piano osv. Men i lagom mån.

– Fortsätt att dröm om allt det där roliga. Du orkar inte allt du vill nu, du gör inte det. Men det betyder inte att du aldrig kommer göra det. Bestäm dig för ett ställe du någon gång ska eller något som du någon gång ska göra och tro på att det kommer ske, för det vet du, egentligen, att det kommer.

Ni vänner ni ska inte sätta dessa mål. Ni ska sätta mål som stimulerar er äventyrslust, som inspirerar och som skrämmer er! Det ska jag också om några år. Men nästkommande år blir för mig ett lugnt år och det ska jag lära mig själv att vara tacksam över.

Med kärlek,

Nellie som fortfarande är full av liv, vilja, tankar och idéer men som numera tar ett steg tillbaka

 

 

Continue Reading

Gahhh för livet

Hej vänner!

Detta år går till historien som året då jag var mitt mest sentimentaliska jag. Ikväll har jag likt många andra kvällar detta år sköljts över av känslor av lycka, tacksamhet, stolthet, förtvivlan och vemod. Hela studenttiden var en tid av vemod och kanske mognad och jag har sedan dess slut inte reflekterat över det särskilt mycket. Men nu återigen så känner jag känslan av att blodet forsar fram under min hud, liksom springer, hela kroppen vibrerar inte i förväntan som förr utan i eftertanken på det som har hänt. Allt det som vi lämnar bakom oss när nästa år börjar. Det känns skönt ändå. Allting är så långt borta. Jag satte mig framför pianot och spelade några av de jullåtar som jag hade i pianoläxa förra året. Noterna satt som inpräntande i fingrarna, som att kroppen kom ihåg att jag spelat dessa låtar förr. Då mindes jag mitt lilla pianorum på musikskolan, alla långa trappor upp dit, den väldigt upplysta lilla lokalen där jag befann mig varje måndag i ett år. Tillsammans med världens ärligaste fröken som sa exakt de ord hon tänkte på. Minns jag henne och lektionerna i saknad? Nej det tror jag inte. Jag är tacksam för idag upptäckte jag att när stressen har lagt sig så kan jag spela mycket bättre än vad jag trodde. Och att befinna mig där känns väldigt avlägset. Det känns som att det är någon annans tur att befinna sig där nu och det känns bra. Tänk vilken värld vi lever i, en värld där någon har uppfunnit olika instrument som går att spela med ett notsystem som någon uppfunnit. Jag har fått möjlighet att lära mig pianots språk tack vare att vi lever i en tid och i ett samhälle där människor anser att det är något som alla ska få möjligheten att göra och därför inrättat musikskolor. Sånt här tänker jag på. Det är inte normalt.

 

Med kärlek,

Den onormalt sentimentala Nellie som ska spela piano mer eftersom det är oerhört härligt

Continue Reading

November 2016

Hej vänner!

Här kommer historien om november 2016. Även denna månad i avsaknad på bilder pga min mobil gick sönder där i svängen.. Men återigen minns vi tillsammans!

 

IMG_0432 (1)

IMG_0436

IMG_0437

Halloween <3 Eftermiddagen var toppen eftersom jag och Wilma åkte runt och gjorde massa ärenden. Jag älskar och göra ärenden och min bästa person i livet att göra ärenden med är Wilma <3 Så massa kärlek till den eftermiddagen. Sedan fixade vi oss gänget tillsammans det var också super mysigt. Sedan var vi på förfest med Maja som var saknad i livet och andra goa tjejer. Tyvärr blev det en läskig kväll för Nellie efter det som hon aldrig vill återuppleva. Men allt innan kaoset är ett gott minne i mitt liv. Ni vänner är de mesta underbara.

IMG_0443

Den här frukosten rekommenderas som ni ser. MUMS!!

IMG_2270

Så här såg det ut till och från i november och jag älskade det!! Det hade gärna fått vara snö för min del. Mer snö åt hos och kommande generationer som inte verkar få uppleva hur underbart det är att åka pulka, leka ute en hel dag och drick varmchoklad antingen ute eller när man kommer in. Det är ju det bästa som finns <3 <3

IMG_2266

IMG_2268

Elise och Sofie for till Norge. Det firades med fest. Jag och Ebba var våra mest nyktraste jag. Var det tråkigt? Nej! Det var jätte mysigt! Mer varm choklad och alkoholfri glögg åt folket!! Sofie och Elise, älskade ni jag hoppas att ni lever livet eftersom det är en del av livets gång (i förra inlägget skrev jag att vi borde intala oss det men nu har jag funderat i ca fem minuter och kommit fram till att det ÄR en del av livets gång!!!!!). Jag hoppas att ni gör allt det där som ni trodde var för galet för att ni skulle våga/ vilja/ kunna göra det. Jag hoppas att ni får träffa galna/ underbara/ tokiga personer som ni skapar någon sorts andlig/ personlig/ unik kontakt med och förblir vänner för livet med. Jag hoppas att ni inser hur viktiga ni är för er själva och för varandra. Jag hoppas också givetvis att ni får mycket, mycket, mycket tid i skidbacken!! Vi ses snart för tiden går fort!

 

Med kärlek,

Nellie hon som, som sagt har insett att det som sker nu är en del av livets gång så tveka inte och om du tvekar ja då är tvekandet för tillfället en del av livets gång

Continue Reading

Oktober 2016

Hej vänner!

Här vänner kommer en sen tillbaka blick till oktober som jag själv inte ens minns.. Därför minns vi tillsammans!

IMG_0416

Händelseförloppet sker troligen i fel ordning och det är få bilder för jag hittar inte alla tror jag 🙁 Men jag och Ebba åt denna lunch, livets godaste och mest älskade lunch ska tilläggas. Det som tyvärr har inträffat är att den sjunde december på min födelsedag, slutade de att producera och sälja denna rätt. Katastrof!! Nu har vi bara minnet av den kvar..

 

IMG_0391

Sofie bjöd till drinkkväll (detta var alltså i oktober). Super mysigt som ni förstår och det var goda drinkar hon hade fixat <3

 

IMG_0378

Detta var en tjejkväll som skulle varit en myskväll som troligen slutade med en utgång. Många kvällar har gjort det. Men det ska vi inte klaga över eftersom det är en del av livets gång (det tycker i alla fall jag att vi ska intala oss vänner).

Jag minns tyvärr inte oktober bra. Men det måste dock betyda att det inte var en katastrofal månad. Hoppas att om ni minns oktober att ni då minns fina, mysiga, roliga och magiska stunder utan drama, panikångest eller andra otrevligheter.

Med kärlek,

Nellie som måste step up her game eftersom många tar hennes bloggnamn numera

Continue Reading