Du vet inte, du har ingen aning

Hej vänner!

Ni vet inte, ni har ingen aning, om ni får morgondagen. Jag har fått anledning att se livet i vitögat (ni som vet, ni vet). Det är skört men det visste ni. Det jag vill poängtera är att det (livet) kan vara drastiskt, orättvist och helt oförutsägbart även för oss.

Jag tänker inte säga ”gör allt du vill redan i dag för imorgon kan det vara försent”. Ni har hört det innan. Jag vill dra ner det hela lite mot marken där vi står allesammans. Vi som har turen. Det är så mycket man vill. Det är så mycket man hade velat göra i dag om man visste med säkerhet att man inte hade morgondagen. Men i den stress som särskilt vi (unga människor) lever i (då talar jag om virrvarret av alla resor, utbildningar, jobb, drömmar, människor att möta som vi bara vill ska hända, ja allt) så glöms det som finns bakom bort. Det som finns bakom fick jag under förra året verkligen uppleva att det var viktigt. För jag fick leva utan det. Trots att livet på pappret var toppen med studentår, fester, vänner och allt så fungerade inte livet eftersom det som fanns bakom saknades. Det funkade inte särskilt bra alls. Det som finns bakom är att må bra.

Om ni inte får i morgon hoppas jag givetvis att ni har hunnit göra i alla fall en del av allt det där i virrvarret men framför allt att ni mår bra. Att ni känner er trygga med er själva var ni än befinner er. Att ni förstår att ni är viktiga. Att ni vet att ni är omtyckta även om dina nära personer inte är där för tillfället. Att ni mår så pass bra att ni orkar drömma och känna hopp inom er.

Gör det som får er att må bra. Ibland är det att resa, plugga, jobba eller möta nya människor. Ibland är det att måla, vila, yoga eller läsa. Gör det som får er att känna att ni vill leva just i dag. För ni kanske inte har chansen i morgon.

Med kärlek,

Nellie som önskar er allt välmående

 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *